Indiase biryani rijst
met bloemkool tandoori en kerrieyoghurt
Deze Indiaas-geïnspireerde vegetarische maaltijd is er één boordevol smaak en textuur. Bruine en witte basmatirijst worden samen met verse gember, tomaten en specerijen (curryblaadjes, fenegriek en kurkuma) gekookt. Daarbij wordt het met gestoomde wortels, sperziebonen, zoete maïskorrels en gekruide cashewnoten geserveerd. De tandoori-bloemkoolroosjes in een kerrie-honingboter en de kokosyoghurtsaus maken het Indiase bord helemaal af.
Ingrediënten: 36% gekookte rijstmix (water, 16% bruine basmati rijst, 15% witte basmati rijst, tomaat, ui, specerijen, olijfolie, gemberpuree, zeezout, brandewijnazijn), 19% gekruide bloemkool (97% bloemkool, olijfolie, specerijen, zeezout), groentenmix (maïs, doperwt, wortel, olijfolie, zeezout), 10% kerrie-yoghurtsaus (72% yoghurt (volle melk, room (melk), karnemelk culturen), water, tomaat, ui, specerijen, olijfolie, gemberpuree, 0,33% kerriepoeder, peterselie, zeezout, brandewijnazijn), 8% kerrie-cashewnoot (93% cashew, kokosbloesem suiker, agavesiroop, olijfolie, 0,46% kerriepoeder, specerijen), sperzieboon, kerrie-honing boter (83% boter (melk), honing, knoflookpuree, 2,1% kerriepoeder (kurkuma, koriander,mosterdpoeder, gember, paprika, zwarte peper, chilipeper)), olijfolie, zeezout, lenteui, zwarte peper, melkzuurbacteriën.
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten, Melk (inclusief lactose)Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.Bloemkool
Measurement:
Mais
Measurement:
Doperwten
Measurement:
Wortel
Measurement:
Sperziebonen
Measurement:
Yoghurt
Measurement:
Kerriepoeder
Measurement:
Peterselie
Measurement:
Cashewnoten
Measurement:
Doperwten
Measurement:
Bruine Basmatirijst
Measurement:
Basmatirijst
Measurement:
Tomaat
Measurement:
Ui
Measurement:
Specerijen
Measurement:
Olijfolie pomace
Measurement:
Gemberpuree
Measurement:
Knoflook
Measurement:
Brandewijnazijn
Measurement:
Kokosbloesem Suiker
Measurement:
Agavesiroop
Measurement:
Boter
Measurement:
Honing
Measurement:
Lente-ui
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Zwarte peper
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van:
- 1
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
- 2
Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.